Easel-card

En av utmaningarna på MiMa’s träff var att göra ett kort med endast rött, svart och vitt. Jag valde att göra ett easelcard, eller ett stafflikort, för jag gillar den kortvikningen.

Jag har använt svart och vitt cardstock som grund. Färgade in det vita med distress Fired Brick. För att textstämpeln skulle synas ordentligt tonade jag färgen så att det skulle vara en ljusare bakgrund till den. Hade det inte varit färgrestriktioner hade jag nog haft med lite orange och gult i bakgrunden… Textstämpeln kommer från Tim Holtz clearstamp-set Flights of Fancy (det enda setet jag inte har själv – än!).
Blomramen, som är en clingstamp från Hero Arts (Dandelion frame), går egentligen hela vägen runt, men då jag ville framhäva texten lade jag inte på färg runt hela. Den är stämplad med distress Black Soot. Runt om alltihop har jag sedan duttat lite med embossingdynan och hällt på embossingpulver Black Soot för en läcker effekt.


Alla blommorna var vita från början. Den understa är stämplad med en textstämpel (minns inte var den kom ifrån) och Fired Brick. Mellanblomman är helt infärgad med Fired Brick och sedan har jag tagit lite Black Soot i kanterna på alla tre för att smutsa ner dem lite. En röd blingsten i mitten och några glue dots för att fästa dem. Det vita pappret har fått alla kanter skrapade med en Edge Scraper för att se lite slitet ut.
Den svarta kanten är stansad med Martha Stewarts Edge Punch Embossed Zigzag och sen har jag lagt lite svart stickles på. Den nedersta kanten är fäst med dubbelhäftande tejp medan den översta har 3D-kuddar under för att få en liten kant att ställa upp framsidan mot.


Kortet i uppfällt läge. Min grattishälsning skrev jag bakom den svarta bården (det vita pappret sträcker sig ända upp till kanten även om det inte syns här). Det blev mycket distressprodukter här, men jag gillar verkligen dem!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: