Grattis-kort

Min syster (bonus-syster om man ska vara riktigt noga, men det behöver man inte vara) fyllde år för ett tag sedan och då fick hon detta kortet:


Jag gjorde en liten utmaning till mig själv som innebar att, förutom wellpappen, jag bara fick använda vita, omönstrade papper som grund. Varför göra det enkelt? Ett vitt cardstock (eller om det blev två till slut) färgades in lite ”slarvigt” med distress Tea Dye, Antique Linen och Old Paper med hjälp av blending tool. Sen stämplade jag min textstämpel från Artemio med Vintage Photo så att det täckte hela pappret. Skar ut lagom bitar för att täcka fram och baksida och inkade kanterna med Vintage Photo. Grattisstämpeln kommer från Forma. En bit riven,  inkad wellpapp, lite spets fastsatt med blombrads i koppar fick tillsammans med fjärilarna pryda kortet.


Fjärilarna är utstansade i vellum med en Martha Stewart-stans och sedan dekorerade med halvpärlor (tack för tipset Marita!).

Då jag ville få plats med presentkort inuti kortet fick jag fundera ut nån smart lösning. Kom på att jag sett på flera ställen kort som hade nån typ av ficka, men inte var jag sett dem. Som tur var kom jag ihåg tillräckligt för att få ihop modellen. Mätte presentkorten och lade till lite för att få rätt höjd på kortet. På bredden är det ett helt cardstock. Vek på mitten och vek tillbaka för att få till fickan (som är uppskuren i vecket) och sen stansade jag en halvcirkel med en cirkelpunch. Själva kortet fick den bredd som blev över. Med denna metod blev det ett veck i ”ryggen” av kortet, vilket jag inte tyckte var snyggt. Då kom idén att ge kortet bokutseendet. Här tog jag vanligt kopieringspapper, så att det skulle vara tillräckligt tunt att vika runt, och färglade med ProMarker Burnt Sienna. Jag fick ju bara använda vita papper… Ett bra sätt att få papper i exakt den färgen man vill ha!


Insidan fick samma behandling som utsidorna förutom textstämpeln. Ett organzaband fick tillsammans med fjärilen och några pärlor utgöra dekorationen på vänstersidan. På högersidan har jag stansat ut med en Tim Holtz-die och skrivit min hälsning på. Bakom sitter en vellumbit som är torrembossad i en Cuttlebugfolder.


Så här ser det ut när presentkorten sitter i.


Här syns bokkänslan igen. Klädde ryggen med mitt färgade papper och vek små remsor runt hörnen. Handgjort-stämpeln kommer från Lektyg. För att hålla ihop kortet (inte kul om presentkorten ramlar ut) klistrade jag fast ett sidenband på insidorna och gjorde en skåra i utsidorna där bandet kunde komma ut.

Annonser

3 svar to “Grattis-kort”

  1. Pia Says:

    Verkligen massor med jobb för att få till ett så fint kort. Och att man har utrustningen. Vilket du har i mängder 😉

  2. Marita Says:

    Helt underbart kort!!! Du är fantastiskt duktig bara så att du vet det!

  3. Malin Says:

    Jätte fint kort…du är superduktig. Ger mig inspiration helt klart, Tack! *L*// Malin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: