Cards of Maria – Julkalender 5

Nu är det tätt mellan inläggen (för en gångs skull) men så blir det när det närmar sig deadline. 🙂

Lucka 5 hos Cards of Maria innebar att man skulle göra ett värmeljuskort (har inte riktigt förstått varför det på så många ställen heter teljuskort på svenska och inte värmeljus som är den direkta översättningen av engelskans tea light, men jag har ju tepåsar i mitt…). Beskrivningen kommer härifrån, fast jag har ändrat lite här och var på mitt kort.

Använder även detta kortet i Alotas Snowflake-utmaning (alota48) och Cute Card Thursdays utmaning The Blues och i Magdas julkortsrecept #9.


För att hålla locket stängt gjorde jag en ”gördel” eller vad det nu kallas av ett blått cardstock och en remsa av Martha Stewarts underbara snöflingeband. Gillar den stansen!


Här är gördeln avplockad och genast öppnar sig kortet. På framsidan har jag använt min favoritstämpel med snöflingorna från Hero Arts. Embossat i clear och färgat in med distress Faded Jeans och Stormy Sky.


På vänstra insidan har jag embossat ”Tänd ett ljus i mysig vintertid” med vitt och snöflingorna med hologram. Båda stämplarna från Kortmakarens Sirlig jul (eller möjligtvis Mer sirlig jul). Ljuslyktorna är från Cards of Maria. Lågorna är färglagda med ProMarkers och sedan ett lager Rock Candy stickles över alltihop.
På högra sidan har jag stansat med Martha Stewarts kantstans Snow Flurry.


När hela kortet är öppnat ser man värmeljusen, tepåsarna och tändsticksasken som ligger inuti.


Tändsticksasken har blivit stämplad med God Jul-stämpel och snöflingor från Sirlig jul och embossade i clear. Sedan har pappret fått samma distressbehandling som framsidan.

7 svar to “Cards of Maria – Julkalender 5”

  1. Pia Says:

    Ett sånt kort vill jag göra….. eller * host * vill jag ha….. (fattar du vinken)

    Verkligen fin present att ge. Som liten julklapp eller som gå-bortgåva.

  2. Sari Hänninen Says:

    tjennaaa…
    jag har inte kommit längre än att bara inspirera er andra… :-)…

  3. Petra/peu Says:

    Ett jättetrevligt värmeljuskort du gjort. Gillar de embossade snöflingorna. Tack för din medverkan i vår adventskalenderutmaning och lycka till.

    DT Petra/peu

  4. Malin Says:

    Verkligen snyggt kort!

  5. Lotta Says:

    Snyggt litet kit du gjort.

  6. mimmi Says:

    herregud vad du är duktig på att pyssla och göra fina saker!! Har tittat in här i din blogg flera ggr utan att lämna en kommentar men nu vill jag bara säga att det är mkt inspirerande:-)

Lämna en kommentar