Mors dag och DT-uppdrag

För ett tag sedan blev jag tillfrågad om jag ville vara DT hos CiLi in Papers. Fantastiskt roligt och fast det känns lite nervöst (de andra är så duktiga!) så var det svårt att säga nej. Dagens kort blir mitt första bidrag till CiLi-bloggen.

Förra veckan hade  vi en DT-träff och då gjorde jag ett Mors dags-kort. Eftersom det är tänkt att skickas med vanlig post höll jag det ganska enkelt utan för mycket stora dekorationer.


Blått är en av min mammas favoritfärger (och min med). Det mörkblå pappret är ett Tim Holtz Faded Jeans Core’dination Cardstock. De är helt underbara att jobba med och de kommer att användas fler gånger! En mycket ljust blå spets fick en omgång av Distress Stains (Faded Jeans) för att matcha bättre. Den syns inte så tydligt varken på kortet eller fotot, men det är lite meningen. Sedan tog jag ett vitt papper och embossade med en Tim Holtz embossingfolder. När jag färgade in pappret med Distress Inks (även här Faded Jeans) fick de upphöjda delarna en mörkare färg så att de syns tydligt. Ink Blending Tool hjälper till att få på färgen jämnt. Använde samma dyna till Inkido-stämpeln. Det är verkligen härligt när man kan matcha allt i samma nyans!


Modellen blev ett stafflikort (easel-card). De är enkla att göra men ser lite mer arbetade ut. Grunden är ett vanligt 6×6-tumskort som öppnas uppåt så att det kan stå. Framsidan bigas tvärs över vid 3 tum och på den nedre delen fäster man ”utsidan”. Sedan fixar man till någon slags kant som utsidan kan ta stöd mot när man fäller upp det. Jag använde en stans från Martha Stewart (stansat i Faded Jeans-papper) och fäste med 3D-kuddar som stöd denna gång. Under finns ett blått vellumpapper med plats att skriva en hälsning.


Blommorna var helvita från början. Jag pressade dem mot en Perfect Medium-dyna och tog sedan Perfect Pearls på med pensel. Provade även att spraya och att måla Perfect Pearls blandat med vatten på blomman, men med dynan blev de mest skimrande. En liten brad för att fästa och sedan var kortet klart.

Annonser

2 svar to “Mors dag och DT-uppdrag”

  1. mimmi Says:

    Du är verkligen otroligt duktig!

  2. Karin Åkesdotter Says:

    Instämmer med Mimmi!! Och så’n urläcker effekt! Du inspererar verkligen mig att bli modigare med nya fräckea tekniker! Hoppas vi får till en till dt-träff innan sommaren är över!
    Kram K

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: