Minialbum av bokstäver

När CiLi in Papers öppnade sin nya butik i april gjorde jag ett minialbum i stället för att ha med mig en blomma. Hade planerat utseendet ganska väl och använde tiden på spårvagnen under veckan att rimma så jag lyckades få ihop allt på några timmar under natten till invigningen (min tidsplanering var inte lika bra med andra ord).


Här ser man hela albumet. Alla foton är tagna i starkt solljus så det är lite skarpa skuggor här och var, men jag tror att man ser bra ändå. Jag valde att låta grundfärgerna gå i samma färger som loggan, röd, vit, svart och grå. för att få det mönstrade pappret på framsidan ”lånade” jag loggan från hemsidan och kopierade in i Word. Ändrade till lämplig storlek och kopierade så att det täckte en hel sida och skrev ut det. Albumsidorna är gjorda av förpackningskartong som annars hade gått till återvinningen. Mall till bokstäverna har jag fixat i Word. Hade först tänkt använda BIAn för att binda ihop allt, men kartongen var för tjock för att gå ner, så det fick bli ringar i stället.


Första uppslaget med bokstaven I:
Klippa eller klappa – en svår fråga
Med alla fina papper så måste man våga.
Riva lite här
Slipa lite där
Undrar om det går att såga?

Bakgrunderna till mina rim har fått samma cardstock som bokstaven på uppslaget för att det ska höra ihop. Här hamnade rimmet på vänstersidan och på högersidan finns massor av exempel på papper (dock inga ”klappa”-papper). Perfekt för att bli av med spillbitar!


Bokstaven L:
Med olika sorters lim
Går klistrandet som en dans
Eller använd nåt från scrapguden Tim: Stämplar, sax eller stans.
Dekorationer finns i mass
Av metall, plast eller strass
Glitter, brad, öljett
Det är alltid rätt!

Här har jag använt en av Tim Holtz masker och sedan gått över pappret med grön distressdyna (Peeled Paint). En swirl är stämplad med samma färg (eller möjligen den mörkare Forest Moss). Jag har sedan fäst två blommor med brads och satt dit några blingstenar. Två av de vita blommorna är stämplade i rött och grönt för att få lite färg på dem. Praktiskt med vita blommor som man kan färga själv så att det matchar perfekt.
På högersidan har jag använt en Martha Stewart kantstans på det vita pappret och ett par öljetter med scrappers floss i.


Uppslag I:
När man skaffat många scrapsaker och ting
Behövs det mycket praktisk förvaring
En liten burk till sommarens sand
Eller en låda till alla vackra band
Väskor, askar och annat kul
Borta är allt sakletarstrul.

Vänstersidan har fått strödda metalldekorationer. Skruvbradsen är nog från YouDo och resten från Tim Holtz. På högerkanten sitter ett galggem och ett minigem och en MemoPin med en liten tag. Det var för många bokstäver i butikens namn för att göra alla som ett album så jag valde att göra CiLi och sätta resten av butiksnamnet på en tag. För att den ska synas sitter den lite utanför. MemoPins är väldigt bra att fästa små lappar i! Även dessa metalldekorationerna är från Tim Holtz.


Baksidan:
Vill du göra alter, LO eller kort
Något litet eller kanske något stort
Vare sig du skapar i vintage, steampunk eller nåt annat ballt
Så hittar du hos CiLi material till allt!

Hittade en tag som jag färgat in med distresser för länge sedan i en låda. Minns därför inte vilka färger jag använt, varken till infärgningen eller att stämpla swirlen med. Den är sprayad med Perfect Pearls guld för att få ett skimmer över sig. En bit spets från second hand och ett par fjärilar utstansade med Martha Stewarts härliga stans är prydda med pärlor. En liten brun blomma som knappt syns under bandet från tagen sitter på baksidan av skylten från förra sidan. Handgjortstämpeln kommer från Forma.

Annonser

Ett svar to “Minialbum av bokstäver”

  1. Maya Says:

    Men jisses kvinna! Sitter du och sätter ihop något sånt här fint på en kväll liksom O.o Jag är galet impad! Vilken fin present också, mycket roligare än blommor! Mycket fint och finurligt… Jag blir ju aldrig klar med mina minialbum, har två som jag håller på med 😉 Sen typ i mitten av mars…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: