Julkort med metalltejp

Svensk Scrapbooking har födelsedags-CC denna helgen för att fira 5 år. Jag och min pysselvän Marita bokade in helgen för länge sen och har nu pysslat sen i fredags kväll. Eller… nä… ätit god mat, godis, varit på joggingtur, löst världsproblemen, facebookat är nog mer sanningsenligt. Fast liiiite pyssel har vi fått gjort. Två julkort har jag lyckats åstadkomma hittills. Idag däremot blir det skapande hela dagen! Hoppas vi… 🙂

Jag använde en av skissutmaningarna till årets första julkort och testade en ny teknik jag varit sugen på ett tag. Ganska läckert, men jag får testa fler gånger för att få det som jag tänkt mig.


Eftersom jag älskar att jobba med metall valde jag att göra det även på julkortet. Tyckte att det passade bra med skissen och den andra tekniken jag ville prova. På metallrutorna fäste jag bokstäver av grungeboard, en stjärna utstansad av grungepaper, mesh och punchinella. Det saknades nåt i övre hörnet och jag kom på att jag ville ha en rosett av något slag. Letade igenom alla mina dies men hade ingen som passade. Framför mig i röran av scrapsaker låg en ask floss och såg oanvänd och övergiven ut. Knöt en rosett av det i stället och det funkade helt OK. Det mesta går att fästa under metalltejp! 🙂 Sen rullade jag mina metallverktyg där det passade, dränkte allt i svart akrylfärg och torkade av det mesta. Lite slöseri av färg kan tyckas, men det är det värt med tanke på resultatet. Lite kopparvaxfärg här och var för att få en touch av rost och känsla av gammalt.


Så till den, för mig, nya tekniken jag ville prova. Jag täckte en kvadrat + hjärtat (utstansat i grungepaper med ett Tim Holtz hjärta) med Distress Crackle Paint Rock Candy. Tror att det blir bättre om man har på ett ännu tjockare lager än jag hade då sprickorna blir större och tydligare. Nästa gång… När det torkat ordentligt (tar låååång tid, gärna över natten) öser man på med Distress Stains i valfria färger och värmer sen med embossingfön för att ”bränna” in färgen ordentligt. Kommer definitivt att göra detta fler gånger, särskilt när jag fått hem fler färger! Längtar efter den vita… Här har jag använt Broken China, Fired Brick, Wild Honey och Forest Moss. Två små hål i hjärtat och lite svart floss så blev det en knapp (det var en knapp på skissen).

Material finns hos CiLi in Papers!

Annonser

Ett svar to “Julkort med metalltejp”

  1. Karin Says:

    Detta är ju bara sååå coolt!
    och helgen låter ju helt UNDERBAR!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: