Rosa ask

För ett tag sedan visade Tina mig lite snabbt hur man kan vika en otroligt läcker liten ask. Några dagar senare behövde jag ett kort och något att lägga ett presentkort i till min vän/kollega och bestämde mig för att testa. Kanske inte det smartaste tillfället att börja vid 7 på morgonen samma dag, men det blev ganska bra ändå 🙂

EDIT juli 2014 – Här finns beskrivningen på hur man viker asken!


Asken är vikt av rosa cardstock då det är min kompis favoritfärg. Stansade ut en bård med en av mina favoritpunchar för tillfället, Celtic Strip från Tonic Studios.


Så här ser den ut uppifrån, som en blomma. Tog lite stickles (Stardust) för att förstärka blomformen.


För att hålla ihop den använde jag ett ”silkessnöre” som jag hittade i en låda. Ganska lätt att knyta och väldigt lätt att knyta upp.


När man öppnar ser man kortet som ligger i.


Det hade varit fräckt med ett hexagonkort för att matcha asken, men jag hade inte riktigt tid att mäta det, så det fick bli en dubbelvikt cirkel i stället.
Stämpeln heter Lilla Annas tårta och kommer från PaperMaze. Den är färglagd med ProMarkers och sedan har jordgubbarna, bananerna och fatet fått lite Glossy Accent på sig.


Satte i ett rosa organzaband för att lättare få upp kortet. Gjorde en skåra mitt i vikningen och trädde in bandet. Det är sedan fäst under den vita cirkeln för att inte änden skulle synas så mycket. Jag har skrivit med favoritpennan Journal & Title från Zig.


Och i botten ett presentkort fastsatt med en liten gluedot för att inte ”skramla”. Det blir mer överraskning när man lyfter upp själva kortet då!

Papper, stickles och punch finns hos CiLi in Papers där det förhoppningsvis även kommer en kurs i denna askvikning under våren.

Annonser

Ett svar to “Rosa ask”

 1. Karin Says:

  Åh, den är ju ursöt! Gillar glittret – köpte på mig lite igår så nu ska det bli lite glamourtouch på mitt annars så vardagliga skapande!
  Avis är jag minst sagt! Du får spana in en massa nyheter att inspirera oss med när ni är tillbaka!
  jaja, kan man inte åka själv är det ju lite kul att ha ett kort där iaf!
  Booth 2763
  Nu ska här njutas sista kvällen! Kram K

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: