Runt grattis

Ibland är det kul att testa nya vikningar när man ska göra kort. Få lite ny inspiration…
Jag har under veckans bloggrundor sett minialbum i ”cirkelformat” men det var ju ett kort jag skulle göra. Gjorde en egen variant genom att använda en fjärdedel av albumet och vips så hade jag ett kort i stället.


Jag hittade ett gammalt papper från Basic Grey som passade perfekt i färg. Tyvärr har jag inte hittat det i någon butik de senaste åren – hade velat ha fler… Distressade kanterna och inkade med Walnut Stain. Stansade ut en Tim Holtz-klocka i vitt papper och färgade med Distress Forest Moss. Stämplade de söta barnen från Hero Arts med Walnut Stain. Texten och noterna är skrivna med Zigpenna.


Började med att skära ut en cirkel ur ett vanligt cardstock. Kortet blir lika högt som halva cirkeln. Min cirkel är 11½ tum så kortet passar bra i ett vanligt 6×6″-kuvert. Vik pappret på mitten, öppna och vik på andra hållet. Klipp upp ett veck till mitten och klipp bort så att det blir en flik kvar att klistra ihop kortet med. Titta gärna på albumbeskrivningen för tydligare bilder. 🙂 Det man ska tänka på är att INTE klistra fast alla dekorationer på den fjärdedelen flärpen ska klistras fast på. Det får man försöka få till när man satt ihop kortet, annars syns den.


Den lilla pappersrosen ”målade” jag med embossinginksrefill (använde pensel så det skulle komma ner i alla veck) och hällde sedan UTEE på och värmde. Innan det svalnat hällde jag på mer och värmde igen. Upprepade några gånger tills jag var nöjd med utseendet. Detta görs enklare i en Melting Pot, men jag har ingen (än).


Så här ser kortet ut uppfällt. Mönstrade papper från Butterfly Garden (Pink Paislee). Mycket passande när mottagaren älskar fjärilar!Stansade ut ett par olika Martha Stewart-fjärilar i vellum, inkade med Walnut Stain och satte på lite pärlor för att markera kroppen.

Detta var en kul kortvikning som jag definitivt kommer att använda igen!

Det mesta materialet finns som vanligt hos CiLi in Papers.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: