Altrad tändsticksask

På Fruarna Liljas scrapträff för några veckor sedan var en av utmaningarna att dekorera en tändsticksask. Det skulle också finnas något utstansat med. Fick genast en idé om att göra en bok som handlade om eld på något sätt. Gick in på Adlibris och sökte på ‘eld’ och boken Fatta eld av Suzanne Collins dök upp. Perfekt (och dessutom tillräckligt kort titel för att få plats). För den som undrar och eventuellt känner igen titeln och/eller författaren så är detta andra delen i trilogin om Hungerspelen.


Så här blev min bokask till slut. Bokstavsstämplarna kommer nog från Forma tror jag och eldsflammorna och boken lånade jag på träffen. Elden är stämplad med distressdynor i olika orange/gula nyanser. Boken är också stämplad med distressdyna och sedan färglagd med distress markers.


Basen är vit cardstock som jag färgat in lite försiktigt med distressdynor Old Paper och Antique Linen. Kan ha varit nån liten touch av Tea Dye också, skrev inte upp så noga vilka färger jag använde och minnet är lite sämre än jag trodde… 🙂 Den snygga bården är en stans från Tonic Studios som heter Celtic Border. En av mina absoluta favoriter! Den passar (nästan) alltid! Bården är stansad i grungepaper som jag färgat in med distress Walnut Stain (eller möjligen Vintage Photo, men jag tror mer på den förr). Visserligen klarar denna stans (precis som de andra Tonicstansarna med kugghjul i) 400 grams-papper, men grungepaper kanske är lite tjockare, för jag fick ta i lite, men det gick. Kan väl inte officiellt rekommendera det om grunge är tjockare för då gäller ju inte garantier, utan man får prova på egen risk.


Själva ryggen och hörnen är också gjorda i grungepaper som jag färgat in. För att få till detaljerna skar jag så tunna remsor det gick av grungepaper och limmade på med matt medium. Det jag lärde mig av detta är att färga in först och limma sen, för färgen fäster inte på limmet. Hade jag använt hjärnan lite bättre så visste jag ju egentligen detta, men det var nog undangömt just när jag limmade… Texten är skriven med Uni-Balls underbara guldpenna.

En mycket praktisk present att ha med sig när man går bort, särskilt om man dekorerar matchande ljus till!
Allt material utom stämplarna finns hos CiLi in Papers (som precis fått in flera nya härliga stansar från Tonic Studios).

Annonser

Ett svar to “Altrad tändsticksask”

  1. lenislenis Says:

    Åh, din bok är sååå läcker!
    Grungepapperet passar så perfekt till bokrygg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: