Altra snabbt och enkelt

Har lyckats samla på mig lite olika tejpsorter, både tissuetape och washitape, som är en japansk maskeringstejp gjord av rispapper (produktionen med färger och mönster började 2006 –  den som är intresserad av vad washi egentligen är kan läsa mer i detalj här). Samla och shoppa är ju minst halva nöjet med att ha scrapbooking som hobby, eller hur? 🙂 Men nån gång ska man kanske använda åtminstone en del av allt man har. Så jag började fundera på vad man kunde ha tejpen till samtidigt som nästan alla mina pysselsaker är undanplockade efter diverse kalas. Då slog det mig att man kanske kan altra (göra om) något med tejp!

Kollade lite snabbt på översta lagren i några lådor och där fanns en liten söt ask med kom-i-håg-papper och en penna som var i stort behov av lite färg. Tejpen låg nära till hands då den inte hamnat i nån låda än (ganska nytt tillskott i samlingen med andra ord) och saxar finns det gott om hemma hos mig. Det var allt som behövdes för att få till detta:

Visst blev den söt? Fick sätta dit en liten ros där tejpskarven var. Det kanske hade varit smartare att börja på ett hörn, men jag började i ovankant vid öppningen för jag hade inte en tanke på mönsterpassning förrän på andra varvet…
Även den tillhörande pennan fick en omgång tejp och ja, jag har testat, det går att vässa med tejp på!

Vill du veta mer om material och tillvägagångssätt så hoppa över till CiLis blogg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: